День захисника України.

Назва цього свята говорить сама за себе. Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа, яка вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі. Взагалі, 14 жовтня – величний і багатий на свята день. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. 14 жовтня, на свято Покрови  Пресвятої  Богородиці щорічно відзначається День українського козацтва. 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії — військово-політичної формації українського визвольного руху в роки Другої світової війни. Минуло 75 років з того часу, коли збройні групи ОУН, відділи самооборони почали об’єднуватися в армію. Для нас, запоріжців, це день визволенням Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників в роки Другої світової війни. Але, звичайно, більш уваги приділили захисникам України, відчайдушнім, вольовим, сильним воїнам-захисникам!
13 жовтня 2017 року в ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» відбувся захід до Дня захисника України під гаслом «Відповідь нескореного народу».

На св`яті були присутні запрошені гості: виконуючий обов’язки військового комісара Хортицького РВК капітан Черненко Роман Віталійович, старший сержант Демченко Павло Сергійович та випускник нашого навчального закладу, учасник Антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях Хочава Віктор. У своєму виступі Черненко Роман Віталійович говорив проте, що як і колись для козака почесним обов`язком була служба в Запорозькій Січі, так і сьогодні захищати рідну землю – це почесний обов`язок для наших воїнів Збройних сил України, що захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов`язком справжніх чоловіків. Хочава Віктор сказав нашим учням, щоб йшли служити до лав Збройних сил України, щоб були готові стати на захист Вітчизни.
Хоч офіційно війна не об’явлена, і ми називаємо її АТО, але в  нашу країну знов прийшла війна – справжня з кров`ю і смертями. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували  пам’ять про усіх загиблих.
При підготовці та проведені заходу «Відповідь нескореного народу» були враховані методичні рекомендації, розроблені Українським інститутом національної пам`яті. Захід супроводжувався цікавими відеоматеріалами, учні із задоволенням співали та танцювали для наших захисників теперішніх і майбутніх. Дружня і тепла атмосфера панувала протягом всього часу. Нехай це свято, об'єднуючи покоління батьків, дітей і онуків, назавжди залишиться символом військової доблесті, мужності і відваги, сили і незламної волі нашого народу.
19 жовтня 2017 р.,
Євдощенко Н.П., методист

ДНЗ «Запорізький БЦ ПТО».

Немає коментарів:

Дописати коментар