День української писемності та мови.

Ось уже двадцять років 9 листопада вся Україна урочисто відзначає День української писемності та мови – свято, яке було встановлено на підтримку функціонування української мови  у день вшанування Преподобного Нестора-літописця.
У ДНЗ «Запорізький БЦ ПТО» традиційно до свята проводиться ціла низка заходів.

Напередодні у нашому навчальному закладі було проведено соціологічне опитування для визначення рівня використання української мови учнями та педагогічними працівниками. 09 листопада учні та педагоги центру разом з усією Україною писали радіодиктант, а викладачі української мови та літератури Грибенюк Г. О. і Тюріна Т. М. разом з учнями підготували і провели історико-літературну композицію «Минуще все, лиш слово не мине». Учасники композиції розказували вірші та співали українські пісні про мову, інсценізували гуморески. Ведучі заходу ще раз нагадали глядачам, яким тернистим шляхом ішла українська мова крізь віки і хто підтримав її на цьому шляху. Композиція була обрамлена майстерно підібраним музичним та відеосупроводом, демонстрацію якого забезпечила майстер виробничого навчання Шакалова О. В.
Свято української писемності та мови завершилося наступного дня проведенням І етапу ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 20 учнів з навчальних груп усіх курсів.






13 листопада 2017р.
Тюріна Т.М., викладач української мови та літератури

ДНЗ «Запорізький БЦ ПТО»

Немає коментарів:

Дописати коментар