В рамках проведення тижня предметів природничо-математичного циклу
15 грудня 2017року в ДНЗ «Запорізький будівельний центр
професійно-технічної освіти» проходив день «Кухаря-пекаря». Для всіх бажаючих, люблячих та знаючих кухарську
справу учні груп №1 та №13 разом з
викладачем спецтехнології Сміренко Людмилою Анатоліївною та майстром виробничого
навчання Раскевич Людмилою Борисівною провели майстер-класи з:
·
Приготування
десертів до Новорічних свят, а саме:
1)
Крем
молочний, який подавався у вигляді формової порції з додаванням полуничного
соусу, ягід, фруктів, шоколадного соусу, прикрашений виробами (прикрасами) з
заварного тіста.
2)
Крем
молочний з ягодами багато порційний, залитий у форму та оздоблений шоколадним
соусом, який подавався порціонно.
3)
Коктейль
фруктово-ягідний: підготовлені ягоди (аґрус, смородина, полуниця) та фрукти
(ківі, банан, яблука) виклали у бокали для коктейлю, залили полуничним
йогуртом, оформили дезодорованими вершками, кокосовою посипкою, оздобили
прикрасами з заварного тіста.
·
Приготування
Новорічної здоби.
Майстер виробничого
навчання Раскевич Л.Б. провела виставку
виробів з дріжджового тіста: «Хатинка з пряників», новорічна здоба,
солодощі з пряничного тіста до Дня святого Миколая.
Практика показує, що проведення майстер-класів
стають невід’ємною частиною
освітнього процесу, що допомагає, мотивує та спонукає учнів до оволодіння
обраною професією (в нашому випадку професією «Кухар-пекар») з використанням
інноваційних педтехнологій. Традиційно, учні з задоволенням приймають участь в таких
заходах. Вважаємо доцільним проведення майстер-класів як в стінах навчального
закладу, так і за його межами на рівні району, міста, області для популяризації
професії та профорієнтації підлітків при її виборі.
Немає коментарів:
Дописати коментар