ДЕНЬ «КУХАРЯ- ПЕКАРЯ».

В рамках проведення тижня предметів природничо-математичного циклу
15 грудня 2017року в ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» проходив день «Кухаря-пекаря». Для  всіх бажаючих, люблячих та знаючих кухарську справу  учні груп №1 та №13 разом з викладачем спецтехнології Сміренко Людмилою Анатоліївною та майстром виробничого навчання Раскевич Людмилою Борисівною провели майстер-класи з:
·         Приготування десертів до Новорічних свят, а саме:

1)      Крем молочний, який подавався у вигляді формової порції з додаванням полуничного соусу, ягід, фруктів, шоколадного соусу, прикрашений виробами (прикрасами) з заварного тіста.
2)      Крем молочний з ягодами багато порційний, залитий у форму та оздоблений шоколадним соусом, який подавався порціонно.
3)      Коктейль фруктово-ягідний: підготовлені ягоди (аґрус, смородина, полуниця) та фрукти (ківі, банан, яблука) виклали у бокали для коктейлю, залили полуничним йогуртом, оформили дезодорованими вершками, кокосовою посипкою, оздобили прикрасами з заварного тіста.
·         Приготування Новорічної здоби.
Майстер виробничого навчання Раскевич Л.Б. провела виставку  виробів з дріжджового тіста: «Хатинка з пряників», новорічна здоба, солодощі з пряничного тіста до Дня святого Миколая.

 Практика показує, що проведення майстер-класів стають невідємною частиною освітнього процесу, що допомагає, мотивує та спонукає учнів до оволодіння обраною професією (в нашому випадку професією «Кухар-пекар») з використанням інноваційних педтехнологій. Традиційно, учні з задоволенням приймають участь в таких заходах. Вважаємо доцільним проведення майстер-класів як в стінах навчального закладу, так і за його межами на рівні району, міста, області для популяризації професії та профорієнтації підлітків при її виборі.




Немає коментарів:

Дописати коментар