Порядок дій населення у разі виявлення підозрілого об’єкта, вибухонебезпечного предмета

Генеральною Асамблеєю ООН від  8 грудня 2005 року 4 квітня проголошено Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням. Сьогодні Україна зіткнулась з поняттям гібридної війни, під час якої від снарядів та мін гинуть люди. Небезпека, яку несе в собі використання цього виду озброєнь, має більш серйозні і більш тривалі соціально-економічні наслідки як для мирного населення, так і для тих, хто використовує цю зброю у своєму арсеналі. Вибухонебезпечні предмети становлять смертельну загрозу. До них належать: артилерійські снаряди; реактивні та інженерні міни; авіабомби; детонатори; ручні гранати; набої різних видів. Саме тому, коли ми знаходимось на вулиці, в громадському транспорті чи приміщенні, ми повинні бути вкрай обережними з предметами, які на перший погляд здаватимуться звичними.
На жаль, жертвами вибухонебезпечних предметів часто стають діти.
 Питанню правильного поводження учнів з підозрілими предметами був присвячений виховний захід «Порядок дій населення у разі виявлення підозрілого об’єкта, вибухонебезпечного предмета», який пройшов 04 квітня 2018 року у центрі.
Учням була запропонована підбірка відеороликів за зазначеними темами, обговорювалися методи правильного поводження в цих ситуаціях.





Викладач предмету "Захист Вітчизни" ПопельО.А.

Немає коментарів:

Дописати коментар