Юна дослідниця






18 квітня 2018 року на базі ДНЗ «Запорізький торгово-кулінарний ліцей» відбулася ІІ науково-практична конференція «Україна очима молоді» серед учнів закладів професійно-технічної освіти Запорізької області. Від нашого центру в ній взяла участь учениця 9 групи Андрейчик Рада. Виступу на конференції передувала довга та копітка праця. Учениця під керівництвом викладачів Тюріної Т. М. та Грибенюк Г. О. провела дослідження і підготувала роботу, яку назвала «Генетичний спадок Хортиці». 
Мета цієї роботи - дослідити генетичний зв`язок минулого і сучасного поколінь нашого славетного козацького роду, а також таємничий і логічно не пояснений вплив острова Хортиці та ріки Дніпро на можливість людей, що виросли у цих місцях, здійснювати надзвичайні вчинки. Актуальність дослідження полягає, перш за все, у тому, що в наш час, коли, здавалося б, людський розум досягнув тієї стадії розвитку, коли може все у світі пояснити, все більша увага приділяється таємничому та незвіданому як у самій людині, так і в навколишньому середовищі. У роботі юна дослідниця досліджує інформацію про козаків-характерників, подвиги «Юних чапаєвців» під час Другої світової війни та вчинок хортичанина Олександра Саліна, який здійснив героїчний вчинок вже у наш час.

Український народ – це великий народ, який володів знаннями (виходячи із тих фрагментарних досліджень старовини, які дійшли до нас), що були значно вищими за знання їхніх сучасників із інших етносів. Тому таке дослідження, виконане молодою дівчиною, вселяють віру в те, що майбутнє України – у надійних руках!


Викладач української мови та літератури
Тюріна Т. М.
20. 04. 2018 р.


Немає коментарів:

Дописати коментар