Словом можна створити цілий світ… Олена Ольшанська

Усім відомо, що чим більше літератури читає людина, тим ширший у неї кругозір та коло спілкування. І щоб якісна сучасна література впевнено крокувала серед молоді, у ДНЗ «Запорізький БЦ ПТО» активно проводяться заходи з метою популяризації поетичного слова серед учнів. Одним із них стала зустріч із запорізькою поетесою Оленою Ольшанською, організована у біблотеці імені В. Лісняка, на якій вона презентувала учням свою нову збірку «Лінії на долоні».
Олена Ольшанська – поет, викладач та координатор проекту “Безкоштовні курси української мови у Запоріжжі”, засновниця проектів “Літературна Штольня”, «Літературна Середа». Авторка збірки віршів та каліграм “Перепрошивка” (2016), «Лінії на долоні» (2018). Лауреатка літературно-мистецької премії імені Петра Ребра (2018).

 «Лінії на долоні» – друга збірка авторки. Це не посібник з хіромантії та не підручник для провидців-початківців. Це вірші про тяглість поколінь, про пошуки дому й любові – про лінії, що поєднують нас одне з одним та відбиваються на наших долонях.
З перших хвилин зустрічі учні поринули в ліричну атмосферу сучасної української поезії. Поетеса почала авторське читання із уже відомих текстів і продовжила своїми новими поезіями. Учні сповна насолодилися і невимушеним спілкуванням з молодою авторкою, яка між читанням віршів ділилась особистими історіями про подорожі Україною, знайомства з цікавими людьми. І закінчила зустріч поетеса напутнім словом для молоді з побажанням завжди вірити у свою мрію і наполегливо йти до її здійснення!
Викладач української мови та літератури

Т. М. Тюріна











Немає коментарів:

Дописати коментар